آموزشی

تفاوت بخش بار و کارگو

بخش بار با کارگو چه تفاوتی دارد؟

تفاوت بخش بار و کارگو

عمده تفاوت بخش بار و کارگو در نحوه پذیرش، هزینه‌ها، و همراهی یا عدم همراهی مسافر با حیوان خانگی خود است. ولی در ادامه به مواردی نظیر هزینه های این دو روش، تعداد حیوانات قابل حمل، نژادهای ممنوعه در هر کدام از آنها و مقررات ایرلاینها در این خصوص می‌پردازیم.

حمل و نقل حیوانات خانگی در قسمت بار

در صورتی که حیوانات خانگی بزرگتر از حد مجاز حمل در کابین باشند یا شرکت هواپیمایی اجازه حضور حیوانات در کابین را ندهد، برای حمل حیوانات خانگی می‌توان از قسمت بار استفاده کرد. پذیرش برای این قسمت توسط مسافر انجام می‌شود. هماهنگی لازم در هنگام خرید بلیط از شرکت هواپیمایی انجام می‌گیرد. هزینه‌ها معمولا بیشتر از هزینه حمل حیوانات خانگی در کابین اما کمتر از بخش کارگو است.

مقررات و شرایط حیوانات در قسمت بار هواپیما

شرایط قسمت بار از لحاظ اکسیژن‌، فشار هوا‌، درجه حرارت عیناً مثل کابین است. ولی سگ‌ها و گربه‌ها باید در باکس استاندارد پرواز حیوانات یا اصطاحاً Hardbox با استاندارد IATA داخل قسمت بار قرار بگیرند. یک تفاوت بخش بار و کارگو این است که در هر پرواز محدودیتی از نظر تعداد برای حضور حیوانات خانگی در قسمت بار در نظر گرفته می‌شود. امکان حضور سگ‌ها و گربه‌ها به طور همزمان در قسمت بار وجود ندارد.

بسیاری از ایرلاین‌ها برای قسمت بار محدودیتی از لحاظ وزن و یا ابعاد باکس در نظر گرفته‌اند. مثلاً ایرلاین قطر محدودیت حداکثر 32 کیلوگرم را برای پذیرش حیوانات خانگی در قسمت بار اعمال می‌کند. تقریباً همه ایرلاین‌ها حضور نژادهای پوزه کوتاه مثل شیتزو‌، پاگ‌، فرنچ بولداگ و … در سگ ها و پرشین کت در گربه‌ها را ممنوع اعلام کرده‌اند.

هزینه ها و مقصدهای احتمالی

یک تفاوت بخش بار و کارگو هزینه‌های آنهاست. هزینه حضور حیوانات خانگی در قسمت بار با توجه به مقصد‌، نوع هواپیما و طول پرواز متغیر است. باید در هنگام check-in به دفتر ایرلاین مربوطه در فرودگاه پرداخت شود.

در پروازهایی که ترانزیت دارند‌، امکان دسترسی مسافر به پت خود در هنگام ترانزیت وجود ندارد و باکس حیوان خانگی مثل چمدان از پرواز اول به پرواز دوم یا سوم منتقل می‌شود. نهایتاً در مقصد همراه با چمدان‌ها تحویل صاحب پت می‌گردد. هنگام ترانزیت از بیرون باکس به ظرف آب نصب شده به درب باکس آب تازه ریخته می‌شود تا پت دسترسی به آب تازه داشته باشد اما غذایی داده نخواهد شد. همچنین پت از باکس بیرون نمی‌آید.

بایدی دقت شود که اگر مقصد بعضی از کشورها مثل انگلستان‌، امارات و استرالیا باشد امکان انتقال پت در قسمت بار وجود ندارد و باید حتماً از طریق کارگو ارسال شود. طبق مقررات بعضی از ایرلاین‌ها مثل امارات اگر طول پرواز از مدت زمان مشخص بیشتر باشد امکان پذیرش پت بعنوان excess baggage وجود ندارد.

حمل و نقل حیوانات خانگی با کارگو

در صورتی که صاحبان حیوانات خانگی قصد پرواز همراه حیوان خانگی خود را نداشته باشند می‌توانند از قسمت کارگو برای حمل و نقل حیوانات خانگی استفاده کنند. در واقع کارگو حیوانات زنده به معنی ارسال آنها بدون همراهی مسافر است.

قوانین و مقررات حمل سگ و گربه با کارگو

هماهنگی‌ها برای حضور حیوانات خانگی در این قسمت پرواز توسط دفاتر کارگوی شرکت‌های هواپیمایی انجام میگیرد. هزینه‌های حمل و نقل در این قسمت نسبت به حضور حیوانات در کابین یا قسمت بار بیشتر است. شایان ذکر است حمل و نقل حیوانات به مقاصد مناطقی مثل استرالیا‌، بریتانیا، نیوزیلند و هنگ‌کنگ فقط باید از قسمت کارگو انجام بگیرد.

در کارگو حیوانات هم، آنها در قسمت بار قرار می‌گیرند. که از لحاظ فشار، درجه حرارت و فشار هوا  عیناً مثل کابین است. اما درست مثل قسمت بار برای کارگو هم سگ‌ها و گربه‌ها باید باکس استاندارد پرواز طبق استاندارد IATA داشته باشند. (در حالت کارگو ایرلاین‌ها بسیار سخت گیرتر با بررسی باکس برخورد می‌کنند.)

تفاوت بخش بار و کارگو از نظر محدودیت و هزینه

یک تفاوت بخش بار و کارگو این است که در حالت کارگو محدودیتی از لحاظ تعداد وجود ندارد و می‌توان تعداد بیشتری پت را ارسال کرد. همچنین محدودیتی از لحاظ وزنی یا ابعادی وجود ندارد و می توان سگ ها را با هر وزنی ارسال کرد. هزینه کارگو یا ارسال پت بدون همراهی مسافر بیشتر است. هزینه براساس ابعاد باکس، وزن، مقصد، نوع پرواز و طول پرواز محاسبه می‌شود.

برعکس حمل حیوانات در قسمت بار در حالت کارگو محدودیتی از لحاظ زمان پرواز وجود ندارد. هرچقدر زمان پرواز طول بکشد باز هم امکان ارسال حیوانات وجود دارد. برای انجام انتقال پت از طریق کارگو بارنامه صادر می‌شود. مسئولیت انتقال صحیح پت تا مقصد بر عهده ایرلاین مربوطه است.

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید