آموزشی

اهمیت میکروچیپ در سفر با حیوانات خانگی

صدور شناسنامه لاتین

اهمیت میکروچیپ در سفر با حیوانات خانگی

میکروچیپ

میکروچیپ یک ریزتراشه الکترونیکی است به اندازه یک دانه برنج که در زیر پوست حیوانات کاشت می شود و قابلیت بازخوانی توسط دستگاه ریدر را دارد.

هر یک از این تراشه‌ها یک کد یکتا ۱۵ رقمی دارد که منحصر به همان قطعه است. این همان قابلیتی است که در سفرهای بین المللی حیوانات خانگی حايز اهمیت می‌باشد. چون امکان تطابق مدارک مربوط به حیوانات خانگی (که شماره میکروچیپ در آن ذکر شده است) با شماره قطعه کاشت شده در بدن آن حیوان را فراهم می‌کند. در واقع با این تطابق عملاً امکان تقلب و استفاده از مدارک حیوان دیگری وجود ندارد.

در واقع وقتی مسافری همراه با حیوان خانگی خود پا به کشور جدیدی می گذارد ، اولین گام برای برای بازبینی مدارک حیوانات خانگی اسکن میکروچیپ آنها با دستگاه ریدر می‌باشد. یک نکته مهم در این میان، این است که دستگاه های ریدر هر کشوری استاندارد های خاص خودشان را دارند. مثلا میکروچیپ هایی که شماره پانزده رقمی آنها با عدد ۱ یا ۸ شروع می شوند معمولا توسط دستگاه های ریدر فرودگاه‌های کشور آمریکا خوانده نمی شوند و مسافر باید همراه خود دستگاه ریدر متناسب با میکروچیپ را به همراه داشته باشد. به عنوان یه اصل کلی، میکروچیپ هایی که با استانداردهای ISO تطابق دارند قابلیت بازخوانی در تمام فرودگاه های بین المللی را دارا هستند.

اهمیت میکروچیپ

اهمیت این قطعه هنگامی نمایان می‌شود که، شماره آن کمک شایانی به احراز هویت حیوانات در صورت مفقود شدن آن ها می‌کند. گاهاً در حمل و نقل بین المللی حیوانات خانگی مخصوصاً در مقاصدی که نیازمند ۲ پرواز متفاوت هستند این اتفاق محتمل است که به اشتباه حیوانات خانگی به پرواز دیگری منتقل شوند. و این منجر به مفقود شدن آن ها می‌شود. اسکن تراشه این اجازه را می‌دهد که اطلاعات مربوط به پت اعم از نام صاحب، تلفن، آدرس و … به راحتی قابل دسترسی باشد و این روند بازگشت حیوانات به صاحبشان را ممکن می‌کند.

فرض کنید یک سگ یا گربه در سفر به آمریکا در قسمت بار با ایرلاین ترکیش به شیکاگو می‌رود. بعد از پرواز اول از تهران به استانبول در انتقال چمدان‌ها و حیوانات خانگی موجود در قسمت بار اشتباهی رخ می‌دهد و بجای انتقال به پرواز مقصد آمریکا به پرواز مقصد تورنتو کانادا منتقل می‌شود. وقتی پت به کانادا می‌رسد با اسکن میکروچیپ و پی‌ بردن به اطلاعات صاحب آن و تطابق با نام مسافر پرواز آمریکا به راحتی مقصد اصلی پت قابل شناسایی است.

از موارد دیگری که می توان در مورد اهمیت میکروچیپ در سفر با حیوانات خانگی به آن اشاره کرد بحث سرقت حیوانات خانگی است. گاها در سفر ممکن ست حیوانات خانگی مورد سرقت قرار بگیرند. در صورت این اتفاق تنها راه اثبات مالکیت حیوانات خانگی احراز هویت از طریق اسکن میکروچیپ است که این امکان را به صاحبین حیوانات خانگی می دهد که بتوانند مراحل قانونی برای بازپس گیری حیوانات خانگی را انجام دهند و مالکیت خودشان را ثابت کنند.

بسیاری از افراد به اشتباه فکر می‌کنند که چون در شناسنامه بهداشتی حیوانات خانگیشان نام آنها درج شده است پس می‌توانند با ارائه شناسنامه بهداشتی، مالکیت خود را اثبات کنند. این در حالی است که شناسنامه بهداشتی همانطور که از اسمش پیداست صرفا دفترچه ای جهت درج سوابق واکسیناسون و پرونده پزشکی پت می‌باشد و هر کسی می‌تواند با مراجعه به هر کلینیک دامپزشکی یک دفترچه بهداشتی جدید تهیه کند و از لحاظ اثبات مالکیت ارزش چندانی ندارد.

از آنجایی که کاشت این ریز تراشه برای حیوانات خانگی قبل از سفرهای بین المللی یک الزام است، در ادامه مطلب به توضیح پاره‌ای از ابهامات مربوط به میکروچیپ می‌پردازیم:

آیا کاشت میکروچیپ نیازمند جراحی و بیهوشی است؟

خیر، کاشت این قطعه مثل یک تزریق زیرجلدی است و بسیار سریع و بدون نیاز به بیهوشی انجام می‌گیرد.

آیا تراشه کاشت شده امکان حرکت و ایجاد درد برای حیوانات خانگی را دارد؟

بعد از کاشت این ریز تراشه، ریزتراشه کاشت شده در همان منطقه از بدن باقی می‌ماند و امکان حرکت به سمت ارگان‌های حیاتی مثل قلب و کلیه و … را ندارد. و اساساً به دلیل فرم ظاهری و جنس ساخته شده هیچ گونه دردی برای حیوانات خانگی تولید نمی‌کند.

آیا امکان عفونت موضع کاشت وجود دارد؟

محل کاشت این ریزتراشه مثل هر تزریق دیگری باید قبل از تزریق کاملاً استریل و عاری از هرگونه آلودگی باشد. در صورت رعایت اصول آسپسی قبل از کاشت آن، امکان عفونت موضعی وجود ندارد.

آیا میکروچیپ ها GPS دارند؟

هیچکدام از این ریزتراشه‌ها امکان بازیابی لوکیشن از طریق GPS را ندارند و این عبارت که با کاشت آن می‌توان محل حضور حیوانات خانگی را پیدا کرد عبارت اشتباهی است.

این سوال پیش می‌آید که اگر میکروچیپ ها GPS ندارند پس چگونه از آنها برای پیدا کردن حیوانات مفقوده استفاده می‌شود؟ فرض کنید حیوان خانگی شما که دارای این ریزتراشه است، مفقود شده و فردی آن را پیدا کرده و به یک کلینیک دامپزشکی مراجعه می‌کند و با دستگاه ریدر آن خوانش می‌شود و اینگونه اطلاعات صاحب پت به دست می‌آید.

میکروچیپ های استاندارد برای سفرهای بین المللی حیوانات خانگی چه ویژگی هایی دارند؟

ریزتراشه های استاندارد ۱۵ رقمی هستند و قابلیت بازخوانی با ریدر های ISO را دارا هستند. این ریزتراشه که کد آن ها با ۹۹۹ شروع می شوند مورد تایید گمرکات کشورهای مختلف نمی‌باشند.

آیا می توان ۲ میکروچیپ برای یک پت کاشت کرد؟

هر پت باید یک میکروچیپ داشته باشد اما اگر سهوا ۲ عدد از آن در بدن یک حیوان کاشت شد، در همه مدارک هر دو شماره آن باید ذکر گردد.

آیا امکان غیرفعال شدن میکروچیپ ها وجود دارد؟

بله، مثل هر ریزتراشه دیگری میکروچیپ ها هم گاهاً می‌توانند غیرفعال شوند، پس حتماً قبل از سفر با حیوانات خانگی آن را در یک کلینیک دامپزشکی بازخوانی کنید و از فعال بودنش مطمئن شوید.

آیا ممکن است علی رغم انجام کاشت آن، ریزتراشه‌ای در بدن حیوانات خانگی کاشت نشده باشد؟

بله، گاهاً سرنگ کاشت این قطعه حاوی ریزتراشه نیست و علی رغم کاشت میکروچیپ ریزتراشه‌ای در بدن کاشت نمی‌شود. با یک عکس رادیولوژی به راحتی می‌توان حضور یا عدم حضور ریزتراشه در محل کاشت را تایید کرد.

در صورت اسکن نشدن این ریزتراشه در فرودگاهای بین المللی چه اتفاقی می افتد؟

در صورت اسکن نشدن میکروچیپ عملاً همه مدارک اخذ شده اعتباری نخواهند داشت و اقدام به برگشت حیوانات خانگی به محل مبدا می‌شود.

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید